• 10
  semester-aktiviteter för hela familjen!

  Sommarens lata, förhoppningsvis soliga dagar behöver ju fyllas med lite roliga aktiviteter för hela familjen. Här hittar du våra 10 bästa tips!
  aktiviteter barn
 • Att skaffa hund
  Att skaffa husdjur är ett vanligt och ofta återkommande diskussionsämne i många barnfamiljer. En av barnens stora favoriter är så klart hunden! Barnen brukar ganska ofta fråga föräldrarna om inte familjen skulle kunna skaffa en hundvalp - det är ju omöjligt att inte bli förtjust i den där lilla lurviga varelsen. Men hunden är alltid de vuxnas ansvar - och det är därför alltid de vuxna som ska bestämma om familjen skaffar valp. Det är inte alltid ett lätt beslut att fatta. Hunden blir snabbt en familjemedlem som sprider stor glädje, samtidigt betyder den även mycket ansvar, arbete och omkostnader. Goodies till barnen har listat lite saker att tänka på om man ska skaffa hundvalp.
 • Ungdomsboksklassiker
  Goodies till barnen har letat i lådorna på vinden och listar några ungdomsboksklassiker som kan rekommenderas för en ny lässugen generation.
 • Barn och mat
  För många av oss kan det, i alla fall periodvis, vara en utmaning att få barnen att äta rätt och tillräckligt. Och det kan vara en utmaning att mellan arbete och hela familjens fritidsaktiviteter hinna med matlagning och måltider. Här har vi samlat ihop några små praktiska råd kring barn, mat och matlagning.
 • Resa med barn
  Att resa tillsammans med barnen är något av det roligaste man kan göra! Här har vi samlat några saker att tänka på så att resan blir ännu roligare.
 • Skidsemester med barnen

  Skidåkning med barnen!

  Vi som tycker om att åka skidor vill så klart även dela vårt intresse med barnen! Här har vi samlat några praktiska tips inför skidsemestern och dessutom roliga lekar för skidbacken!

 • Det är så härligt att gå i solen...
  Solen är så härlig, så härlig men också lite farlig. Sol och värme ger energi och nyttigheter, men man ska inte bränna sig, det både svider och är farligt på lång sikt. Läs vår lilla solguide!
 • När man kommer hem från skolan är det viktigt att fylla på med energi inför läxläsning och fritidsaktiviteter. För de mindre barnen kan det vara bra med ett förberett mellanmål eller något som görs tillsammans med mamma eller pappa, de större barnen kan tycka att det är kul att själva laga sitt mellanmål. Goodies till barnen tipsar om goda och nyttiga mellanmål i olika svårighetsgrad.
 • Gör om barnens rum!
  Så här i skolstartstider kan det kanske vara dags att fräscha upp barnens rum så att de får en bra start på hösten. Under sommaren tar många barn ett kliv uppåt i sin utveckling. När hösten närmar sig och skolan börjar igen kan det vara lämpligt att rensa ut förra årets alla skolarbeten, pyssel, böcker och leksaker som de inte har något större utbyte av längre. Att dessutom rensa ut garderoben gör att det blir enklare att hitta och det finns plats när höstens kläder införskaffas.