• Knappt har vi smält julmaten innan det är dags för vinterns godsak - semlan! Eller som den också kallas fastlagsbullen, fettisdagsbullen eller hetväggen - kärt barn har många namn.
 • Glass är gott!

  Om det är nog de flesta överens. Trots vårt lite kyliga klimat är vi nordbor i världstoppen när det gäller glasskonsumtion. Glass har blivit en favoritdessert som finns i var mans frys. Men trots att frysen är en relativt ny uppfinning så har människan ätit frysta godsaker under tusentals år. Tror man, vill säga, riktigt säker på vad som är myt och verklighet kan man inte vara.
 • Klart det ska dansas kring granen på julafton! Men är kanhända släkten tondöv, eller är du något förvirrad över texter om raskande rävar, dansande jungfrur och små gummor som går till Mora. Här finns hjälp att få! Vi har gjort en liten lagom lång spellista på en kvart med några klassiska dansa-runt-granen sånger. God Jul!
 • höstlov aktiviteter
  10 tips för höstlovet!
  Vad ska man hitta på när man har en hel vecka till förfogande? Goodies till barnen har tio tips på större och mindre aktiviteter och projekt som kan förgylla veckan för både barn och vuxna.
 • midsommarlekar
  Midsommar!
  Små grodorna kan vi, men hur gick den där med jungfrun i dansen? Vi har samlat Midsommarens sånger och ringlekar på fina sångblad. Läs också om vår högt älskade Midsommartradition.
 • Femkamp med klassiska lekar för midsommarfirandet
  Vi har satt samman en femkamp med klassiska lekar till midsommarfirandet. Till alla i det vinnande laget kan du skriva ut ett fint diplom.
 • På-vägen-lek med sommartema!
  Visst är det roligt att resa! Men ibland kan själva resan dit man ska eller hem igen te sig lång, särskilt för yngre resenärer. Här får ni en enkel och rolig lek med sommartema som kan fördriva tiden.
 • Halloween musik med Halloween spellista!
  Här har vi samlat lite läskiga Halloween ljud och låtar som passar perfekt till Halloweenfesten. Använd den som bakgrundljud, eller utvalda spår som ljudeffekter i aktviteter och lekar!
  halloween musik
 • 7 klassiska julpyssel!
  Jul och pyssel hör ihop! Goodies till barnen tipsar om sju klassiska julpyssel, allt från smällkaramell till chokladdoppad frukt! Ordna en pysselkväll för familj och vänner - bjud på glögg och pepparkakor och pyssla loss!
   
 • baka med barnen
  Det stora julbaket med barnen!
  Utan ett ordentligt julbak blir det ingen riktig jul! Att baka tillsammans är kul! Röra, mäta, kladda, smaka - och hela huset luktar gott! Här har vi valt ut våra favoritrecept till julbaket
 • Räven raskar över isen, Jänta och jag, Nu har vi ljus, Tomtarnas julnatt... är det någon gång man ska sjunga tillsammans så är det så klart till jul! Men hur var det texten gick... lugn, vi har svaren. Skriv ut våra fina sångblad med de juligaste sångerna!
 • Halloweenpyssel!
  Skriv ut fina klippdockor som klär ut sig till Halloweenfesten och roliga placeringkort eller etiketter att använda till Halloweenfesten!
 • ägglekar

  Ägglekar till påsk

  Att leka ägglekar är en gammal tradition i samband med påsken. Här har vi listat några klassiska ägglekar...
 • påskpyssel trolldeg

  2 tips på superenkelt påskpyssel!

 • Gör egen glass!

  Att göra egen glass tillsammans med barnen är både superkul och gott! Experimentera med egna smaksättningar med sådant ni tycker är gott. Med ett bra grundrecept i botten kan man prova olika smaksättningar, med frukt, bär, choklad, krossat godis - låt fantasin flöda och prova något okonventionellt! Vill man ha en magrare och lite mer läskande glass gör man yoghurtglass som man också kan smaksätta precis som man vill!
  Vi har samlat våra favoritglassrecept. Ett smarrigt grundrecept på italiensk gräddglass som kan varieras i det oändliga, en melonsoppa med glass och läckra recept på läskande yoghurtglass.