Gör om barnrummet

Tänk så här när ni rensar ut tillsammans:
Detta kommer vi ha användning för även i höst
Det här borde vi kasta.
Det här kanske vi kan sälja på loppis.
Det här kan vi ge till någon som är lite mindre än mig.
Det här vet vi inte vad vi ska göra med

10 smarriga mellanmål

Fattiga riddare
En riktig klassiker bland mellanmålen. Passa på att använda brödet som blivit några dagar gammalt.
Ingredienser:
(4 portioner)
4 skivor vitt bröd
1 ägg
en nypa salt
1½ dl mjölk
1 tsk strösocker

Liten solguide

Solens strålar - Härligt, härligt men farligt, farligt...

Åka skidor med barnen

När är barnen redo för skidåkning?

Resa med barnen

Fundera först lite på vad som är ett bra resmål för hela familjen. Alla familjemedlemmar bör få någonting ut av resan. Ska ni resa på lite äventyrligare resor till länder längre bort spelar din egen resvana in, det underlättar naturligtvis om du har varit på en liknande resa tidigare och vet vad du ger dig in på.

Matglada barn

Laga maten tillsammans med barnen!

Ungdomsboksklassiker

Att kunna läsa och ta till sig texter är något man har både nytta och nöje av hela livet. Lär man sig läsa och uppskatta böcker i tidig ålder är det något som brukar hänga med resten av livet och ge många härliga läsupplevelser. Att läsa böcker stimulerar fantasin på ett annat sätt än att se på tv, film eller spela dataspel. I böckernas värld lämnas rum för egna tolkningar och skapandet av egna bilder.

Att skaffa hund

Hunden passar oftast mycket bra i en barnfamilj. Barnen får glädje av hunden, och speciellt när barnen har vuxit upp lite grann, kommer hunden att få glädje av barnen. Vi ska dock komma ihåg att människor och hundar inte kommunicerar på samma sätt. Detta kan leda till onödig fara om vi inte lär oss, och våra barn, att bete oss på rätt sätt med hunden.

10 saker att tänka på inför terminssatrt

1. Regnkläder och stövlar
Barnen brukar växa mycket över sommaren - glöm inte att kolla hur ni ligger till med regnkläder och stövlar. Gummistövlarna blir inte bara små utan kan också torka i sömmar etc så att de inte längre håller fötterna torra, särskilt om de är ärvda i några omgångar.

2. Gympakläder

Syndicate content