Kalas för 10-åringar och de större barnen

mobilskattjakt

Vad ska man hitta på när man ska ha kalas för de lite större barnen? Det är ju så viktigt att det inte blir ”töntigt” men samtidigt är det ju kul med en aktivitet av något slag, att man inte bara ”hänger” eller tittar på en film.

Då kan en mobilskattjakt vara svaret!

Med en mobilskattjakt kan man göra en riktigt cool aktivitet – men bestämmer själv när, var och hur. Man behöver inte vara i en lokal eller anlita en kalasfixare och man kan göra det hela som en kul tävling med upp till 10 lag som tävlar mot varandra på tid.

Den som arrangerar en mobilskattjakt gör detta på en egen liten arrangörssajt där man bestämmer hur många lag som ska vara med och rutten för skattjakten. Man placerar enkelt ut kartnålar för de olika gåtorna på en karta. Barnen ser sedan bara en kartnål åt gången – så vill man är en mobilskattjakt ett perfekt sätt att ta barnen från A till B utan att från början avslöja slutdestinationen! Så vill man leder man dem på ett kul sätt till en hemlig plats!

Det behövs sedan en mobiltelefon per lag för att genomföra skattjakten. Varje lag laddar ner en app och i den följer de sedan kartan och svarar på frågorna. Svarar de rätt ser de nästa kartnål, svarar de fel får de ett tidsstraff innan de får försöka svara igen.

Färdiga teman!

Mobilskattjakterna finns med färdiga teman – som Jakten på den maskerade tjuven då barnen ska följa i tjuvens fotspår, lösa gåtor och till sista försöka lista ut vem hen är.

skattjakt mobil

Eller Jakten på den försvunna juvelen där skattjakten tar barnen på en fiktiv jorden-runt-resa medan de försöker hitta Maharajan av Bhundipurs juvel!

…eller gör själv

För klubben eller föreningen kan det också passa med en mobilskattjakt! Då kan man till och med göra sina egna frågor – perfekt om man vill att frågorna ska handla om den egna verksamheten eller ett specifikt ämne.

Läs mer om mobilskattjakter här>>

Se alla mobilskattjakter här>>

Escape games

En annan kul idé till kalaset när barnen har blivit lite äldre är att göra ett kul escape game till barnen – läs mer här om hur du gör ditt eget coola escape game till barnen hemma>>

Här finns fler kalasidéer för barn i åldern 10-15 år>>

Här hittar du kul kalaslekar som passar när man fyller 11 år – escape games, skattjakter och uppdrag>>