Barnkalas med Frost-tema

Isprinsessorna Elsa och Anna, snögubben Olof som gillar varma kramar och alla de andra figurerna i ”Frost” har blivit omåttligt populära bland barnen. Och visst är det uppfriskande med en saga där prinsen är en skurk och syskonkärleken segrar!

”Frost” kan vara ett buskul tema för barnkalas – inte minst på vintern!

5 tips till Frost-kalaset:

Utklädnad

Det har satsats ordentligt på merchandise i samband med Frost så den rätta looken är inte svår att hitta om man vill investera i en färdig klänning, men det går så klart lika bra med vilken prinsessklänning som helst ur utklädningslådan eller en finklänning om man är flicka. Killarna kan ju gärna klä sig för besök på slottet kanske i skjorta och en fin halsduk – eller så klart de också i ”Frost”-klänning! Och naturligtvis ska det alltid vara frivilligt att komma till kalaset utklädd, bara om man tycker det är kul ska man klä ut sig!

Dekorationer

Duka i vitt, blått och silver. Klipp massvis med små snöstjärnor och sprid ut över bordet. Billiga, enkla och riktigt fina dekorationer kan man alltid göra av vanligt presentband i rätt färg. Klipp t.ex ett silvrigt presentband i små bitar så har du silverkonfetti att sprida ut eller ”krulla” bara band i olika färger och sätt i varje glas och låt det ringla sig ut på bordet. Så enkelt – och så fint!

Mat på ”Frost”-kalaset

Vill man bjuda på något att äta kan det passa med lite plockmat man kan tänka sig att det bjuds på på slottet till små prinsar och prinsessor – prinskorv, köttbullar, gurkstavar, cocktailtomater, små snittar med äggsallad, frukt skuren i bitar. Eller så gör man sin egen hamburgerbuffé med hemlagade burgare, där var och en plockar ihop sin favorithamburgare. Till det hela kan man servera ett fint bål med blå läsk, blandat med t.ex Loka Crush och med frysta blåbär i.

Man kan ju också välja att ha hela vinterkalaset utomhus. Det går faktiskt utmärkt! Barnen är ju ofta de av oss som är bäst klädda och ute finns mer utrymme att busa och leka. Var bara noga med att skriva på inbjudan att kalaset ska vara ute så att alla är klädda för detta. Då kan man helt enkelt plocka fram grillen och servera hamburgerbuffé ute eller ännu enklare, korv med bröd. Gör mysiga sittplatser med dynor och filtar och bjud så klart också på varm choklad ur termos!

Tårta

På isprinsesskalaset ska det naturligtvis serveras glasstårta! Med glassblock och fantasi kan man bygga nästan vad som helst i glass – det gäller bara att vara snabb! Bygg ett glass-slott i glassblock med upp och nervända glasstrutar som torn. Var snabb när du bygger och gör plats för skapelsen i frysen, ha också lite koll på den när du ställer in den i frysen, när glassen fryser om igen kan de bete sig på oväntade sätt!
Barnkalaslekar och skattjakt
En kul aktivitet på vinterkalaset är att klippa snöstjärnor. Man viker vita papper och klipper sedan ut olika former – ingen annan snöstärna kommer att bli den andra lik!

Skattjakt

Roligaste barnkalasleken är ju nästan alltid en skattjakt i jakt på den obligatoriska och alltid lika åtråvärda godispåsen. Gör en skattjakt själv, ute med karta eller inne med ledtrådar eller foton på olika platser i hemmet som barnen ska hitta.

Vill du ha en temaskattjakt som är en lite längre aktivitet som är med och skapar temat på kalaset och som dessutom blir proffsig utan att du behöver lägga ner för mycket tid, köper du helt enkelt en färdig. I grapevines ”Ismysteriet” måste barnen hjälpa isprinsessan Arabella att rädda den årliga snöfesten! Skattjakten finns anpassad för 4-6 år och 7-10.

Läs mer om skattjakten ”Ismysteriet” här>>

Så här kul är det med skattjakt på barnkalaset – se filmen här>>

Inbjudningskort Frost kalas gratis hittar du här>>