10 Halloweenfilmer att se med barnen!

För familjemys på höstlovet eller som en mysrysig avslutning på barnens halloweenfest passar det bra med en film! Här är en lista på barnfilmer som vi tycker passar bra till halloween!

halloweenfilmer barn

Hotell Transylvanien 1, 2 och 3
På greve Draculas hotell träffas en hel massa mysiga monster! Har barnen sett ettan finns det två till!

Casper
1995 kom filmen om det snälla spöket Casper. En paranormal expert och hans dotter flyttar in i ett övergivet hus som befolkas av fyra spöken – tre busiga, och Casper.

Stora vänliga jätten
Steven Spielberg gjorde 2016 film av Roald Dahls bok om flcikan Sophie som hamnar hos den stora vänliga jätten i jättarnas land.

halloweenfilmer familj

Coco
Filmen Coco från 2017 utspelar sig under den mexikanska ”Día de Muertos” (De dödas dag). Pojken Miguel råkar hamna i dödsriket och har bara tills gryningen på sig att återvända till den levande världen. Filmen bjuder på massvis med coola skelett!

Ghostbusters
Klassiker från 1984. Handlingen kretsar kring en grupp bestående av fyra vetenskapsmän i New York som med hjälp av högteknologisk utrustning utrotar spöken och andra övernaturliga varelser.

Natt på museet
Larry får jobb som nattvakt på naturhistoriska museet, till hans stora förvåning visar det sig att museets alla invånare kommer till liv på natten.

Gremlins
Billy får ett nytt husdjur i julklapp. En liten, söt, lurvig mogwai. Att ta hand om den är inte svårt, man ska bara inte mata den efter midnatt och undvika solljus och vatten – det går inte så bra och den lilla varelsen klonar sig…

halloweenfilmer barn

Harry Potter filmerna
För de lite äldre barnen är Harry Potter så klart en höjdare till halloween! Filmerna behöver nog ingen närmare presentation, men de är ganska läskiga och långa så välj dem vid rätt tillfälle.

Familjen Addams
I den första långfilmen från 1991, om den märkliga familjen Addams försöker två bedragare lura dem på deras förmögenhet.

Hocus Pocus
Sarah Jessica Parker och Bette Midler som två av de tre systrarna Sanderson, tre häxor, som återvänder från det döda på All Hallows Eve. Filmen från 1993 har blivit något av en kultfilm.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*