20 busroliga skattjakter för barn 4-10 år

skattjakter för barn

Få saker är så kul som en skattjakt! Skattjakter i alla dess former fungerar perfekt som kalaslekarbarnkalas, som underhållning på familjefesten, eller som lek för en barngrupp i något annat sammanhang. Alla andra lekar i all ära – men skattjakt har en särskild klang – inte minst eftersom det ju indikerar att det kanske finns en skatt att hitta!

Man kan göra en skattjakt på en himla massa olika sätt, från att låta de små barnen följa ett snöre till en avancerad skattjakt med ledtrådar och kluriga gåtor.

Ska man göra en skattjakt av det lite mer avancerade slaget – kanske en skattjakt som man vill ska vara huvudattraktionen på ett barnkalas, eller en skattjakt som innehåller roliga klurigheter eller som ska ha ett visst tema som stämmer med resten av kalaset, kan det vara ett kul – men ganska tidskrävande jobb.

En genväg är att köpa en färdig skattjakt, där allt man behöver är klart att skriva ut. Det krävs lite klippande av lappar och funderande kring var man gömmer gåtorna – och sedan är det bara att följa de enkla instruktionerna och lek loss med barnen! För det är ju det som nästan är det roligaste – att man som vuxen får vara med och leka på ett litet hörn!

Färdiga skattjakter för barn med kluriga gåtor & utmaningar

Grapevines färdiga temaskattjakter finns för två ålderskategorier, 4-6 år och 7-10 år, med lite olika svårighetsgrad. Skattjakterna för 4-6 år har roliga gåtor som man klarar utan att behöva läsa och räkna, det kan vara logik, rim, labyrinter osv. Skattjakterna anpassade från 7 år är lite knepigare där finns också gåtor med t.ex chiffer och matte. Här kan barnen också läsa uppdragen och gåtorna själva.

Skattjakterna funkar att genomföra både för ett gäng barn eller för en barngrupp som man delar upp i mindre grupper. De går också bra att göra både inomhus och utomhus. Man beställer, laddar hem och skriver ut allt man behöver.

Vilken skattjakt man ska välja beror naturligtvis på vad barnen gillar och kanske också vilken tid på året det är. Alla skattjakter har en rolig ”story” som hänger ihop med gåtorna barnen ska lösa. Det finns skattjakter med allt från pirater, prinsessor och superhjältar till dinosaurier och älvor. Det finns också detektivmysterier, halloweenmysterier, julmysterier, sommarmysterier och äggjakter. Det är bara att välja och vraka!

Läs mer och ladda hem färdiga skattjakter här>>

skattjakter för barn

Topp 20 färdiga skattjakter att ladda hem!

1. Detektivmysteriet

I Småköping har värdefulla böcker försvunnit från biblioteket och barnen jagar boven ”Skuggan” med de spetsiga skorna.

2. Djungelmysteriet

Barnen måste ge sig ut på djungelexpedition för att hitta den gömda stadens mytomspunna skatt innan plundrarna gör det! Fixa djungelkalas!

skattjakter nerladdning
3. Hotellmysteriet

En klåfingrig tjuv härjar på hotellet och baren ska hitta sakerna hen stulit och lista ut vem tjuven är!

4. Piratmysteriet

Barnen har hittar en flaskpost från kapten Tveskägg, han behöver barnen hjälp! Den fruktade kapten Svartsägg är ute efter hans sjörövarskatt.

5. Halloweenmysteriet

På greve Vlads avlägsna slott Kråkehof finns en värdefull skatt som vaktas av slottets andra invånare. För att hitta skatten måste barnen överlista häxor, monster, spöken och trollkarlar!

6. Äggjakten

Hönan Agdas ägg är förvunna. Barnen måste hjälpa henne att hitta dem innan kycklingarna kläcks! Superrolig äggjakt till påsk.

7. Djurparksmysteriet

En tjuv har försökt stjäla en sällsynt och värdefull groda från djurparken. Barnen måste hitta nycklarna till buren han är inlåst i innan den tropiska grodan blir förkyld!

skattjakt för barn
8. Superhjältemysteriet

Boven med den gröna masken har placerat ut en bomb i Big City! Superhjälten Supersune och barnen måste lista ut koden som desarmerar bomben.

9. Spökmysteriet

Barnen måste hjälpa småspökena Buu och Boo att hitta nycklarna till källarvalvet där Gammelspöket vaktat en skatt i 100 år. En spännande spökhistoria för barn!

10. Sommarmysteriet

En somriga skattjakt som innehåller allt som är bäst med sommaren! Barnen måste hjälpa kapten Krok att hitta hans guldpengar.

11. Skogsmysteriet

Äventyraren Valdemar Vild har gömt en skatt på familjen Skogs camping i Storskogen och behöver nu barnens hjälp att hitta den innan hans foender gör det!

12. Älvmysteriet

En elak trollkarl har stulit regnbågsälvornas trollspön. Hjälp älvorna att hitta dem så de kan skapa regnbågsstoft igen, skapa regnbågen och ta sig till vår värld och ändra årstiderna. En skattjakt i älvornas förtrollade värld!

skattjakter för barn skriva ut
13. Ismysteriet

En ond fe har stulit den magiska iskristallen som gör att det alltid är vacker vinter i islandet och snön har börjat smälta! Barnen måste hjälpa isprinsessan Arabella att rädda den årliga snöfesten.

14. Undervattensmysteriet

Kapten Kuling behöver barnens hjälp att rädda de utrotningshotade delfinerna. Ett kul äventyr i världen under vattenytan.

15. Dinosauriemysteriet

Den busiga pterodactylusungen Pelle har gått lite långt i sin bus och gömt dinosaurieägg som snart ska kläckas. Barnen har åkt tidsmaskin och hamnat i dinosauriernas värld.

16. Julmysteriet

Den tankspridde tomtenissen Ture har slarvat bort påsarna med det magiska stoft som gör att renarna kan flyga. Barnen måste rädda självaste julen!

17. Mysteriet på monsterbalen

En busig vampyr försöker förstöra häxan Maras berömda monsterbal. Ett mysrysigt mysterium till Halloween!

18. Vintermysteriet

Barnen måste hjälpa kund Frost! Isprinsessan Primavera har stulit hans sex magiska iskristaller. Ett mysterium i vinterland – perfekt lek utomhus på vintern!

19. Vilda Västern-mysteriet

Sheriff Star i Gunville har utlyst en belöning på tiotusen dollar till de som kan fånga den ökände Wild Billy Bull. Ett äventyr i Vilda Västern!

20. Prinsessmysteriet

Prins Månstråle har blivit förvandlad till en groda och inlåst i slottets högsta torn av en ond fe. Som vanligt i sagornas värld är det bara prinsessorna som kan rädda honom – med en kyss!

Läs mer och beställ alla färdiga skattjakter här>>