10 läskiga platser att besöka på Halloween!

halloween aktiviteter

Vill du bjuda familjen på en extra spännande Halloween-upplevelse? Besök en läskig plats och känn den härliga mysrysliga stämningen sprida sig! Många gånger behöver man inte ta sig långt för att locka fram lagom kalla kårar. Det kan räcka med att gå ner i källaren utan att tända lampan…

1. Kyrkogården

Att ta en liten spökrunda på kyrkogården på kvällen kan vara spännande för både stora och små. Ju äldre och modigare barn man har i sällskapet, desto läskigare historier kan man berätta medans man tassar runt. Men kom ihåg: på Allahelgona är kyrkogården en plats för att hedra nära och kära som gått bort och ligger begravda. Då kan man gärna gå till kyrkogården för att njuta av alla vackra ljus och tänka på dem som inte finns bland oss mer, men spökhistorier och utklädningskläder lämnar vi hemma då. 2021 infaller Alla helgons dag den 6 november.

2. Skogen

Att vistas i skogen efter att solen gått ner väcker helt klart fantasin till liv. Vad är det som skymtar där bakom granarna? Med ficklampor och varma kläder blir det en promenad att minnas! Glöm inte att prova att stå alldeles stilla och lyssna på skogens alla ljud.

Gör det ännu mer spännande med en skattjakt! Sätt upp ”Halloweenäventyret i Spökslottet” längs en runda upplyst med lyktor, eller märk ut rundan med reflexer och låt barnen leta med ficklampa. Läs mer om skattjakten här>>

3. Ett slott

Det finns inget som andas spöken och gastar som ett gammalt slott. Bara att smyga runt omkring en imponerande byggnad efter mörkrets inbrott är mysigt kusligt. Det finns många slott som är öppna för allmänheten, kanske något nära dig till och med ordnar aktiviteter under Halloween? Annars räcker det långt att gå ett varv runt slottet i en mörk och öde slottspark och fantisera om vilka varelser som busar omkring där inne.

4. Källaren

Har ditt lägenhetshus en källare är du lyckligt lottad! Detta vardagliga utrymme för cyklar och tvättstugor kan lätt förvandlas till en lagom skräckinjagande miljö med rätt tillbehör och berättelser. Och med löftet från alla att inte tända lamporna såklart… Utmana varandra – vem vågar gå längst bort i korridoren utan ficklampa?

5. Ödehuset

Ibland finns det ett sådant där hus som står öde, kanske en gammal sommarstuga på landet eller en nedlagd industrilokal i utkanten av staden. Såklart ska man aldrig ta sig in någonstans där man inte får, men visst känns det kittlande att bara smyga fram och titta in genom ett dammigt gammalt fönster? Kanske en framsynt förälder har gömt några påsar med Halloweengodis någonstans i krokarna för barnen att hitta?!

6. Vinden

Precis som källaren är vinden en ruggig plats där allehanda spindlar och bråte håller hus. Det är svårt att tänka sig en bättre plats för en spökvandring!

7. Den öde stranden

Stranden vid havet eller sjön, som är så vänlig och rolig på sommaren på dagtid, kan vara riktigt spännande att besöka efter mörkrets inbrott. Ladda upp med lite högläsning om läskiga sjöodjur och förlista skepp med gastar som går igen. Och ta med en termos med varm dricka för att stå emot isande havsvindar.

8. Lekplatsen

Kontrasten mellan lekplatsen på dagen och på natten är slående. Speciellt om den inte har något elektrisk belysning. Vem vågar leka kurragömma i mörkret?

9. Kontoret/jobbet

Har du möjlighet att få tillträde till din arbetsplats efter arbetstid kan denna alldagliga plats faktiskt bli riktigt spännande som Halloweenutflykt. Barnen känner inte till miljön så bra som du, i mörker och med läskig musik i bakgrunden kan denna plats få både stora och små att fnissa uppjagat. Bonus om du kan engagera en kollega att klä ut sig till häxa och dela ut godis!

10. Mörka rummet

För riktigt små barn kan det räcka alldeles utmärkt att skapa ett mörkt rum i hemmet där man får smyga in med ficklampa och lysa. Kanske där är extra läskigt dekorerat med Halloweenpynt och spindelväv, kanske finns där en skattkista med godis gömd för den som vågar sig ända in i garderoben?

En skattjakt eller ett mysterium för de lite äldre hemma i det lite nersläckta huset är buskul – läs om 25 färdiga, roliga lekar för halloween här>>