En lek i skogen gör utflykten ännu roligare!

lekar i skogen

Visst är det härligt att komma ut i naturen! Ta med en picknick och ge er ut på promenad och upptäcktsfärd i skogen med barnen!

Naturspår – en kul lek i skogen!

Det händer att barnen inte alltid ser poängen med att ”bara” promenera i skogen, då kan det vara kul att göra en upptäcktsfärd och en liten lek på vägen. Med grapevines fina ”naturspår” blir det kul att upptäcka saker på vägen. Man ska kryssa för sådant man ser, hittar, hör och gör i skogen. Det blir som en liten skattjakt eller poängjakt och vill man kan man så klart ge poäng, eller kanske en liten belöning för varje sak som kryssas av på listan. Varje barn kan göra sitt eget naturspår eller så hjälps man åt hela familjen eller barngruppen. Naturspåret passar barn i alla åldrar!

lek i skogen

Ladda hem naturspåret i skogen gratis!

Beställ naturspåret på grapevine.nu. När du kommer till kassan anger du rabattkoden NATURKUL i fältet för rabattkod så dras hela produktens pris av och du får det helt gratis!

Ladda hem naturspår i skogen här>>

Favoritluncher i ryggsäcken

  • Pastasallad. Om man har barn som är lite kräsna med maten eller inte gillar blandade saker, förbered burkar med olika ingredienser och låt alla blanda sin egen sallad!
  • Äggmacka. Gott, matigt och mättande! Stek ägg och lägg i en dubbelmacka, ta också gärna ett lager kaviar emellan!
  • Korv med bröd och pinnbröd om det finns grillplats. Glöm inte ved och tändstickor!
  • Soppa på stormkök. Pulversoppa och knäckemackor till är lätt att bära. Har man inte stormkök eller inte vill släpa på det, gör soppan hemma och häll på termos.
roliga utomhusaktiviteter

Fler tips på roliga lekar utomhus och utomhuslekar:

Spela naturbingo – ladda hem bingoplattor för sommaren här>>

Färdiga tipspromenader för barnen>>

Klassiska utomhuslekar>>

Ska ni till sjön, havet eller stranden? Här finns ett naturspår vid vattnet>>