Så pysslar du barnens bästa Halloween!

Det är ingen tvekan om att Halloween är barnens högtid! Här hittar du tips om hur du fixar en riktigt rolig Halloween till barnen, med pyssel, pynt, godsaker och aktiviteter!

halloweenpyssel barn

Pyssla eget pynt till Halloween!

Affärerna är fullproppade med Halloweenpynt så här års. Men varför inte pyssla ditt eget pynt istället!? Bättre för plånboken och miljön och dessutom en rolig familjeaktivitet att njuta av tillsammans!

Ska du ha Halloweenfest? Här hittar du 10 tips till festen>>

Spindelskålar

Du behöver: papperstallrikar, böjbara sugrör, Googly-ögon, limpistol. Gör så här: Använd tallrikarna som de är eller måla dem i valfri färg (svarta tallrikar och svarta sugrör blir läskigt Halloween-snyggt). Limma på fyra sugrör på varje sida av tallriken som spindelns ben. Böj sugrören och vänd ”sugsidan” ner mot bordet så att tallriken höjs upp och står på spindelbenen. Limma på Googly-ögon och fyll med popcorn, godis eller annat Halloween-gottis!

Här hittar du bildinspiration till spindelskålarna!

Servettspöken

En budgetklassiker som alltid funkar! Du behöver: Vita servetter, flörtkulor (eller valfri liten rund, lätt boll/klump, typ hopknölad folie), snöre, pennor. Gör så här: Veckla ut servetterna helt, lägg flörtkulan/bollen mitt på servetten, ”slå in” kulan i servetten och fäst ett snöre eller gummiband tight under kulan så den blir till ett spökhuvud. Använd dubbla servetter och du vill ha extra knubbiga spöken! Måla/rita ögon med mera på spökena och fäst dem sedan i rad på ett långt snöre och häng upp som en fin Halloweengirland!

Här hittar du bildinspiration till servettspöken!

Mumielyktor

Fina att ställa utanför ytterdörren, eller varför inte fästa ett handtag av ståltråd så kan barnen bära med sig dem när de går för att säga ”bus eller godis”! Du behöver: tomma glasburkar, vit tejp, exempelvis eltejp, Googly-ögon, limpistol, led-ljus. Gör så här: Limma först fast ögonen och surra sedan tejpen runt burken för att efterlikna en mumies bandage. Med ett batteridrivet led-ljus i burken blir lyktan både brandsäker och blåstålig!

Instruktioner och bilder till mumielyktor hittar du här!

halloweenpyssel barn

Gör ditt eget Halloweengodis

Passa på att fixa egna godsaker till Halloween! Baka eller bara dekorera godis, kakor, bakelser, muffins, cupcakes… Vi lovar att alla godsaker blir godare när de ser roliga, festliga och lite spökiga ut!

BU-naner

Du behöver: Halva bananer, smält vit choklad, smält mörk choklad, glasspinnar. Gör så här: Stoppa in pinnarna i bananerna och frys dem i minst 2 timmar (gärna över natten). Smält den vita chokladen och häll upp den i ett glas. Ta ut bananerna ur frysen och doppa i chokladen. Placera på bakplåtspapper för att stelna. Doppa en tandpetare i den smälta mörka chokladen och ”måla” ögon, mun osv på bananerna. Frys BU-nanerna tills det är dags att äta dem! Tips: Du kan doppa bananerna i yoghurt istället för choklad för ett ännu nyttigare alternativ!

Här hittar du recept på BU-nanerna!

Skelettkakor

Vanliga pepparkaksgubbar och gummor blir supersnygga skelettkakor med hjälp av vit kristyr!

Här hittar du bildinspiration till skelettkakorna!

Halloween-cupcakes

Cupcakes, eller muffins som vi brukar säga på svenska, ger massor av möjligheter att dekorera i Halloween-anda. Orange frosting blir pumpor, vit blir till spöken, svart till spindlar eller fladdermöss. Pysselaffärer brukar ha massor av roligt tillbehör till bakning, exempelvis sockerpasta (sugar paste) som man kan forma och göra dekoration av.

Här hittar du massa roliga baktillbehör!

Här hittar du bildinspiration till Halloween-cupcakes!

skattjakt till halloween

Skattjakt till Halloween!

Det finns skattjakter för alla åldrar! Engagerar ett gäng barn på ett kalas, en mixad grupp på en släktfest eller kanske några familjer på gatan som vill hitta på något kul ihop!

4-6 år

Ett mysigt Halloweenmysterium där barnen får leta efter ledtrådar, lösa problem och utmaningar och gissa gåtor. Allt från lekschema till diplom ingår!

Här hittar du skattjakten för 4-6 år!

7-10 år

Hjälp smöspökena Buu och Boo att hitta nycklarna till Ödehusets källarvalv där en skatt är gömd! Lagom läskig och klurig skattjakt som kan genomföras inomhus eller ute och antingen i lag eller alla tillsammans!

Här hittar du skattjakten för 7-10 år!

halloween pyssel

9-14 år

Mobilskattjakt efter spökskatt för lite äldre barn! Spännande historia, karta och gåtor i mobilen. Du bestämmer själv var den genomförs och placerar ut kartnålar!

Här hittar du mobilskattjakten för 9-14 år!

Läs mer om de roligaste lekarna – skattjakter, escape games & mobiljakter – till barnens Halloweenfest här>>

Skriv ut roligt Halloweenpyssel! 3 spel, kort, etiketter och fladdermusdekorationer!>>

läskigt god mat till halloween

Läskigt god mat till Halloween! >>