På bilsemester

Utflyktsmål / resmål

Utflyktsmål / resmål
Man behöver inte åka så långt och man behöver inte besöka några väldigt kända platser för att skapa en kul bilsemester. Att bara byta miljö och göra saker man inte gör när man är hemma är avkopplande och ofta mycket roligare än att trampa vidare i sina gamla fotspår och rutiner man har hemmavid. Även att sova utanför hemmet kan upplevas som ett mindre äventyr för barnen som är vana vid sin säng och kvällsrutinerna som råder hemma.
bilsemester
Matsäck och måltider
Underhållning och roliga aktiviteter är naturligtvis viktigt på semestern. Dock kommer GOD MAT väldigt högt upp på listan över vad som kan skapa en trevlig och lyckad semester. Bara för att man är på väg behöver det inte betyda att man måste äta tråkigt eller onyttigt och dyrt på vägrestauranger. Bara fantasin sätter gränser till en smarrig matsäck. Naturligtvis begränsas man av inte kan förvara maten riktigt kallt under en längre tid i bilen. Nedan kommer några förslag på härliga matupplevelser på väg: Frysta färdiglagade kycklingvingar tinar under vägen och kan avnjutas upp till 6 timmar efter avfärd.
Fryst kladdkaka tinar på en timme men håller sig fräsch en dag i bilen.
Rökt lax kan bli skön njutning på mackan med en skivad citron. Andra pålägg är en god ost och allting på tub.
Frysta kanelsnäckor som tinar på någon timme kan också sitta fint vid en fika paus.
Färdiga pannkakor (hemmagjorda eller köpta) med sylt på tub eller färska bär blir garanterat en succé.
Varmkorv kan man koka och stoppa i en termos. Ta med bröd, ketchup, senap och andra favorittillbehör.
Massvis med frukt och bär och kanske en stor melon kan också sätta guldkant på en liten rast från bilandet.

 Väl framme vid målet är det nästan alltid uppskattat om man kan trolla till en varm god måltid utan dröjsmål. Pasta med pestosås eller en spagetti carbonara med lite extra ost är säkra kort och fyller på energiförrådet.

bilsemester lekar
Aktiviteter
Mål på vägen – små pauser efter några timmars färd kan göra att en lång bilfärd känns som en pärlband med aktiviteter.
Bad – Inget kan som utomhusbad liva upp trötta barn. Fruktar du för kallt vatten där ni ska passera, ta med våtdräkter till barnen.
Läs på om ni passerar några nöjesparker, djurparker eller någon intressant tillverkningsattraktion som man kan titta för ett litet studiebesök.
Shoppingpaus kan också vara lite roligt om man passerar en prisvärd outlet eller kanske rent av en lite udda hantverksbutik.
Genom turistbyråerna och kanske lite sökningar på internet kan man se om man har något glasbruk, stearinljusfabrik, eller champinjonodling på vägen där man kan få lära sig något nytt och roligt.
i bilen lekar
Ta med…
Udda packning som kan skapa sköna ögonblick. Planera lite innan så att ni kan göra sånt som ni inte vanligtvis gör hemma.
Packa ner lite diskmedel och några bra såpbubbelverktyg.
En drake om det väntas blåsa.
Några frisbees för strandlek eller frisbeegolf.
Ta med 5 kilo lera inhandlat från hobbybutiken.
Vattenfärg, penslar och några vita dukar kan också skapa magiskt roliga ögonblick och presenter eller minnen att ta med hem.
Ett långrep, någon fotboll och kanske ett strandtennisset kan också ge en skön paus på färden.