30 roliga gåtor för barnen

Gåtor är alltid lika kul! Klassiska gåtor lever från generation till generation. Vi har samlat 30 roliga, kluriga och lite fyndiga gåtor för barnen att gissa och ställa.

Skriv ut gåtorna här:

Blad 1>>
Blad 2>>
Facit>>

Skattjakt med gåtor

Gåtor brukar också vara ett rolig inslag i skattjakt för barn. Många skattjakter bygger på rebusar, tankegåtor och klurigheter som gör att man ska hitta nästa ledtråd i skattjakten. När barnen har löst alla gåtor så har de all information de behöver för att lösa sista gåtan i skattjakten – det vill säga att hitta skatten. Läs mer om skattjaktsidéer här.

Det är roligt att göra sin alldeles egen skattjakt med egna gåtor, ledtrådar och utmaningar men det kräver både påhittighet och tid – om det ena eller andra tryter finns det färdiga, kluriga skattjakter med gåtor och utmaningar för alla åldrar att ladda hem från grapevine.nu>>

Mer om gåtor för barn

När man gillar gåtor bör barn brukar man också tycka att rebusar och klurigheter för barn också är intressanta tidsfördriv. Kluriga frågor och tankenötter är ett stort intresse för barn men även för vuxna. Här har vi samlat både gåtor för barn och klurigheter med svar, såväl som tankenötter. Gåtor för barn med svar att skriva ut.

Gåtor för barn i lekar inomhus

Lekar så som rebuslöp, skattjakter och poängjakter som genomförs inomhus är ofta uppbyggda på gåtor för barnen. Man måste lösa en gåta för att kunna ta sig vidare till nästa gåta och så sätt bit för bit närma sig skatten och belöningen. Escape Games hemma bygger på att man måste lösa ett antal gåtor och klurigheter innan man kan ta sig ut ur rummet. När man löst alla uppgifter och gåtor så får man tillslut fram ett lösen ord som gör att man släpps ut.

Gåtor för barn i lekar utomhus

Skattjakter utomhus, både traditionella där man har gömt gåtor på papper på olika ställe i trädgården eller i parken, och moderna GPS-skattjakter man gör med hjälp av mobilen, bygger på att en serie av gåtor barnen ska klara av. Mer om lekar utomhus här.