Duka med en bordstablett med pyssel!

Att sitta still vid bordet kan vara svårt när man är liten. Då kan det vara bra att ha något att pyssla med. Det förekommer på en del restauranger som riktar sig till barnfamiljer att man dukar med en bordstablett med pyssel på, ofta med barnmenyn på den andra sidan. Varför inte göra samma sak hemma?

bordstablett till barnkalas och fest

Bordtablett till barnkalas

Till barnkalaset är det perfekt med en bordstablett med pyssel – gärna på kalasets tema, då blir det både dekoration och aktivitet i ett. Dessutom blir det en liten paus i kalaset när alla sitter ner en stund, och med kanske lite mer tålamod än vanligt väntar på kalasmat eller fika.

Bordstabletterna brukar också vara ett kul minne att ta med sig hem från kalaset – och pyssla klart och färglägga det man inte hann klart.

När de vuxna bara äter och pratar…

Pysselbordstabletter till barnen är också perfekta när familj, släkt och vänner samlas till alla våra högtider. Ofta äter vi då smörgåsbord och så ska vi prata ihop oss om allt som hänt sedan sist. Då kan barnen tycka att de vuxna bara äter och äter och pratar och pratar. En kul bordstablett med julpyssel eller påskpyssel kan då vara perfekt för att få barnen att vara med en lite längre stund vid bordet.

En bordstablett kan du pyssla själv – eller köpa färdig. Hos grapevine.nu finns en mängd olika bordstabletter som passar barnkalas, temakalas och olika högtider. Bordstabletten kostar 25 kr att ladda hem – sedan skriver du ut så många som du vill ha och behöver!

Bordstabletterna är i a3-format när de är klara men man skriver ut i a4 och klistrar ihop två blad eller kopierar upp på a3-papper. Glöm inte att skriva ut några extra om olyckan skulle vara framme. Fler pysselidéer från oss hittar här. Pinterest pyssel

Bordstabletter till födelsedagar

Bordstabletter till barnkalas med tema

Bordstabletter till högtider