Monsterkalas

barnkalas monster

Gillar ditt barn monster? Då ska du så klart fixa ett monsterkalas när det är dags för barnkalas! Här får du tips om hur du fixar kalaset!

Inbjudningskort barnkalas

Bjud in alla monster till fest i monsterland! Bjud in monstret (namn) till kalas hos monstret (namn) i monsterland (adress). Glöm inte att klargöra om man ska vara utklädd när man kommer eller inte. Dock går det utmärkt att ha temakalas utan att gästerna måste vara utklädda.

Gör fina inbjudningskort tillsammans med födelsedagsbarnet. Använd färgat papper och monsterbilder. En idé är att klippa ut ett monster i papper som du färglägger och klistrar inuti ett dubbelt kort, klipp sedan ut ögon i kortets framsida så att monstret tittar fram.

En annan ide kan vara att skicka ett monster med inbjudan. Blås upp en ballong utan att knyta ihop den. Måla monsterögon på den och sätt dit en tofs monsterhår av garn. Skriv sedan inbjudan med tuschpenna på ballongen, släpp ur luften och lägg ballongen i ett kuvert.

Här kan du också lätt fixa inbjudningskort till barnkalas – på papper eller som ett fint inbjudningskort direkt i telefonen>>

Dekorationer till barnkalaset

Rita monsteransikten på ballonger med tuschpenna, sätt dit en tofs monsterhår av garn. Klipp ut stora monsterfotspår i papper och tejpa fast på golvet, rita monsterspår utanför huset (med krita på asfalt) som leder fram till dörren. I monsterland kan det vara lite mörkt med färgad belysning.

Monstersugrör

Låt varje monster göra sitt eget monstersugrör genom att rita ett monster, gärna i självlysande färg. Klipp ut monstret och gör två små hål i det, trä ett sugrör genom monstret (som ett ”segel”) och vips har varje monster sitt eget monstersugrör.

Monstergodispåsar

Använd genomskinliga påsar och fyll dem med endast lösgodis i en färg (tex grönt i en påse, blått i en annan påse osv.) och knyt om med ett band i samma färg.

Monsterklubbor

Slå in en klubba i färgat papper som du ritar ögon och mun på, du kan också sätta dit stora öron, horn eller en svans. Monsterklubborna kan användas som vinst i någon lek.

Monsterförvandling

Varje gäst kan göras om till monster med enkla medel. Köp ansiktsfärg och måla monster i olika färger, ett blått, ett grönt, ett gult med röd näsa osv. Gör monstersvansar i garn med en tofs i silkespapper i olika färger och monsterhorn (pappersstrutar på resårband) i samma färg. Låt varje monster hitta på sitt eget monsternamn.

Monstermat till barnkalaset

Monsterburgare
Riktig monstermat kan vara monsterburgare, dekorera varje hamburgare med en tandpetare med ett utklippt pappersmonster på.

Maskar med monstergegga-mojja
Monster kan också tycka om att äta läbbiga maskar med monster-geggamojja. Gör flera skålar med spagetti som du färgar med karamellfärg, det blir blå, gröna och vita maskar. Servera köttfärssås till.

Monsterpizza
Gör små minipizzor av pizzadeg. Gör dem i oregelbundna former, färga eventuellt pizzadegen grön med karamellfärg. Lägg på valfri fyllning så som köttfärssås, tomatsås och skinka etc plus ost. Monsterpizzor kan också ha ”ögon” genom att du lägger två halvor av en cocktailtomat på pizzan och kanske en mun av paprika?

Monstertårta!
Gör en monstertårta! Rita ett enkelt monster på ett papper (använd våra bilder som inspiration), klipp ut en pappersmall. Gör en sockerkaksbotten i långpannan i ugnen. Lägg mallen på sockerkakan och skär efter kanterna. Dela sockerkakan i två bottnar, lägg fyllning emellan, tex krossad ananas och grädde. Täck tårtan med grädde färgad grön med karamellfärg. Dekorera monstret med chokladsås och non-stop i olika färger. Marshmallows med en klick chokladsås på kan fungera bra som stora utstående monsterögon.

Här finns tips på mer ”läskigt god” mat till halloweenfest – eller monsterkalas!>>

Lekar till barnkalaset

Monstermumsjakt
Varje monster får ett snöre i en färg att följa (använd garnnystan). Man ska nysta upp snöret som kan gå under mattor, genom dörrar, uppför trappor, ut i trädgården osv och korsa andra snören. I slutet av snöret finns en påse med sådant som monster tycker är mums.

Rita en monstervärld
Sätt upp stora papper på en hel vägg där du målar till exempel en monsterskog med ett monsterhus, låt sedan barnen måla dit monster och annat som finns i skogen.

Leta monsterägg
Köp omålade påskägg i hobby-affären och måla dem i klara färger. Låt barnen leta i huset och trädgården efter monsteräggen som innehåller godis eller en liten present.

Monstercharader
Skriv lappar med ett namn på ett känt monster / sagofigur på varje. Lägg lapparna i en ballong som du sedan blåser upp och knyter ihop. Ett barn får börja med att välja en ballong, smälla ballongen och läsa på lappen. Han/hon ska sedan förställa monstret och de andra barnen ska gissa. Den som gissar rätt får ta nästa ballong.

Monsterbingo
Ge varje barn en monsterbingobricka, med 3 x 3 monsterbilder. Visa upp en större bild på ett monster – har barnet det monstret på sin bricka kryssar han/hon för monstret. Det barn som först får en full rad monster skriker ”Monsterbingo!” och får t.ex en monsterklubba (se ovan).

10 tips till Halloweenfesten!>>