På-vägen-lek: Sommar

lek i bilen

Visst är det roligt att resa! Men ibland kan själva resan dit man ska eller hem igen te sig lång, särskilt för yngre resenärer. Här får du en enkel och rolig lek som kan fördriva tiden.

Skriv ut och klipp ut de 48 korten. Spela genom att dela ut lika många kort till de som deltar. I tur och ordning tittar man sedan på ett kort. De andra ska nu gissa vilket sommarord man har genom att ställa frågor. Spelar man med mindre barn ger man kanske en lite längre ledtråd. ”Något man kan bygga på stranden”. Om de som spelar är äldre kan man spela endast genom att de som gissar ställer frågor och den som svarar bara får svara ”ja” eller ”nej”. Den som till sist gissar rätt får kortet och lägger i en hög. Den med flest kort när man gissat klart vinner (om man vill tävla).

Den här leken kan också göras utan kort, så klart. Då tänker man endast på ett ord. Man kan också variera med massvis med olika teman och tänka på tex ett djur, något man kan äta eller en sagofigur.

Skriv ut på-vägen-leken med sommartema här>>

lek i bilen

Rolig sommarskattjakt för barnen!
Det kommer en flaskpost och med den ett spännande äventyr! Gömställen måste hittas och gåtor måste lösas i jakten på både guldpengar för att betala lösen för kapten Krok som tillfångatagits av pirater – och den gömda skatten. Finns för 4-6 år och 7-10 år. Enkel att förbereda – buskul för barnen!
Sommarmysteriet för ca 4-6 år>>
Sommarmysteriet för ca 7-10 år>>