Frågesport om djur

frågesport om djur

Det här är en kul frågesport för barn om djur. Det hela går ut på att med hjälp av tre ledtrådar lista ut svaret på frågan ”Vem är jag?”. Kul att leka i bilen eller på kalaset!

Djurens frågesport för barn – Vem är jag?

Klicka här för att skriva ut frågesports korten>>

Visste du att… om Disneys djur:

Hur ser man skillnad på trillingarna? Knatte har en röd, Fnatte en blå och Tjatte en grön rand på tröjan.
Ett urval av de många yrken som Kalle Anka haft genom åren: Astronaut, Bagare, Brandman, Brevbärare, Cowboy, Detektiv, Dykare, Fabriksarbetare, Flyttkarl, Frisör, Fyrvaktare, Försäljare, Gatsopare, Glasmästare, Glassförsäljare, Hundfångare, Kustvakt, Livräddare, Nattvakt, Pengaputsare hos Joakim, Sjöman, Skogvaktare, Smed, Stins, Tivoliarbetare, Upptäcktsresande och Urmakare.
Walt Disney fick idén till Dumbo, den flygande elefanten, från baksidan till ett paket med frukostflingor.
Nalle Puh skrevs av A.A. Milne åt sin son Christoffer Robin. Alla karaktärer i historien fanns i verkligheten i form av Christoffer Robins mjukisdjur. Christoffer Robin fick nallen när han fyllde 1 år och han döpte den till ”Pooh” (Puh på svenska) efter en svan(!). Walt Disney köpte rättigheterna till Nalle Puh i början på 60-talet.
Pongo och Perdita från ”Pongo och de 101 Dalmatinerna” hade själv 15 valpar och hittade senare 84 stycken i Crullella de Vils hus.
Mowgli var 10 år när han fördes tillbaka till människobyn.
När ”Oliver & Gänget” skulle tecknas gick först en filmare runt i New York med en kamera på en halvmeters höjd och filmade sekvenser som animatörerna sedan kunde använda för att få rätt ”hundperspektiv”.
I filmen ”Hitta Nemo” ser man sammanlagt 692 olika fiskstim bestående av 99 079 individuella fiskar.