Pysselblad: Safari i Afrika

Goodies till barnen har begett sig till Afrika. Vad kan barnen om denna jättelika kontinent och dess vilda djur? Skriv ut de fyra pysselbladen – lek och lär!

Skriv ut pysselbladen:

Blad 1: Vad heter djuren på savannen

Blad 2: Vad heter länderna i Afrika!

Blad 3: Äventyr i Afrika: Vad packar du i väskan?

Blad 4: Störst, högst, snabbast, farligast – Vem är jag?

Komplett safarikalas paket!

Låt barnen bege sig ut på safari och lösa sex spännande utmaningar – giraffens, apans, noshörningens, elefantens, flodhästens och lejonets utmaning. Alla barn får ett safaripass som de efter utförd utmaning klistrar fina djurmärken i. Du får allt du behöver, från inbjudningskort till färdiga utmaningar, safaripass, djurmärken, diplom och till och med en liten målarbok för alla att ta med hem.

Läs mer och beställ kalaspaketet här>>

Barn på safari

Ska man åka på safari med barn finns det några saker man ska tänka på:

• Först och främst, barn är olika, så se till att hela familjen är med på noterna och att barnen kan tillgodogöra sig upplevelsen och har rätt förväntningar.

• Kolla alltid safariföretagets regler, vissa tar inte barn under en viss ålder på safari, och vissa tar barn bara på kortare safaris.

• Safaris innehåller nästan alltid långa transporter i bil, ofta på skumpiga, dammiga vägar. En näsduk att knyta över mun och näsa kan vara bra.

• Det är spännande med vilda djur – men de är ju just vilda och ibland får man leta länge innan man hittar det man letar efter. Att åka på safari är inte som naturprogram på tv, djuren är längre bort och dyker inte alltid upp när man vill, så tålamod behövs både av barn och vuxna.

• Med barn kan man överväga att välja en lite kortare safari för att minska ner på tid i bil och för att inte fresta för mycket på de smås tålamod.

• För att man ska se djur, och för att få möjlighet att titta närmare när man träffar på dem, är det viktigt att man kan prata tyst.

• Tänk på att djur och barn fungerar annorlunda tillsammans än djur och vuxna. Vilda djur vet att ett barn är ett barn och kan vara aggressivare mot ett barn än mot vuxna människor. Sov inte i tält på marken med små barn (om det inte är i ett bevakat tältläger). Var uppmärksam på djur som kan komma nära som apor och låt aldrig barn t.ex mata aporna i hotellträdgården.